Albumlijst :: Inloggen
 
 
Categorie Albums Bestanden
Foto's 2013
2 50
Shanty koor de Beurtskippers in Skalsum


20.jpg

KOLLUMERPOMP - In de polder ten westen van de Brongersmaweg bij Kollumerpomp werkt de stichting Skalsumer Natuurbeheer aan gezonde koeien en veel biodiversiteit. Een hoge en soortenrijke weidevogelstand is ook het gevolg. In tegenstelling tot op veel andere plaatsen doen bijvoorbeeld de Grutto’s maar ook andere vogels het nog goed in dit gebied. In de polder zijn diverse inrichtingsmaatregelen uitgevoerd.
Er zijn plas drassen aangelegd en de opgroeimogelijkheden voor kuikens zijn verbeterd. In het voorjaar tot in de zomer staat het water hoog in de sloten. Dit z.g.n. weidevogelpeil helpt de natuur enorm. De plantenrijkdom is sterk toegenomen. Langs de sloten wordt niet meer bemest en wordt laat gemaaid. Ook op enkele percelen wordt gewerkt met verlate maaidata om jonge vogels de ruimte te geven op te groeien en uit te vliegen.
De stichting ontvangt elk jaar honderden belangstellenden waaronder veel bestuurders en politici. Ook wordt gewerkt in landelijke netwerken waarin vooral kruidenrijk grasland en de betekenis ervan voor gezonde melkkoeien centraal staat. De directe omgeving wordt ook niet vergeten. Zo werd alweer enige tijd geleden een burendag in Kollumerpomp georganiseerd. Daar trad ook het shantykoor “De Beurtskippers” op, uit Surhuisterveen.
Als tegenprestatie voor het optreden van het koor bood de stichting vrijdag een excursie aan. De koorleden bezochten op om 19.00 uur gezeten op strobalen op de speciaal daarvoor bestemde wagen en tractor de natuur en de koeien van de familie Agema in de polder.

18 bestanden, laatste toegevoegd op 13 aug 2013

Nieuwjaarsreceptie 8 jan 2013


31-DSCF2629.JPG

Een gezellige boel was het dinsdag 8 januari in De Dikke Draai te Surhuisterveen tijdens de nieuwjaarsreceptie van de Beurtskippers. Na een geweldige nieuwjaarsspeech van voorzitter Ale de Vries was het tijd om even de stembanden weer te oefenen en gezamelijk enkele liederen te zingen. Daarna was het tijd om gezamelijk te bowlen en te eten. Bij velen ging het eten hen beter af dan het bowlen, maar het plezier was er niet minder om. De gezellige avond werd afgesloten onder de klanken van drie solisten, Ale, Siep en Wichard, die nog enkele liederen (meezingers) ten gehore brachten.

32 bestanden, laatste toegevoegd op 31 jan 2013

2 album(s) op 1 pagina('s)

Foto's 2012
11 260
Beurtskippers in de Jumbo Surhuisterveen


DSC_7692.JPG

Tot slot werd er op zaterdag 22 december nog een optreden verzorgt in de Jumbo Supermarkt in Surhuisterveen.

10 bestanden, laatste toegevoegd op 31 jan 2013

Beurtskippers Poiesz Super Kollum


20-DSCF2591.JPG

14 December moesten de Beurtskippers twee keer aan de bak, waarbij er 's middags werd opgetreden in de Poiesz Supermarkt in Kollum en 's avonds in de Poiesz Supermarkt in Harkema.

20 bestanden, laatste toegevoegd op 31 jan 2013

Beurtskippers zingen voor Kika in Opende


2-DSCF2564.JPG

Voor de Beurtskippers is het de laatste weken van het oude jaar een drukke tijd. Met allerlei optredens op Kerstmarkten, Supermarkten en Bouwmarkten worden de feestelijkheden rond Kerst opgevrolijkt met de klanken van de Beurtskippers. Op 8december traden ze op in bouwmarkt FIxet in Opende tijdens de Kerstmarkt, waarbij de opbrengst gaat naar KIKA.

5 bestanden, laatste toegevoegd op 31 jan 2013

Optreden verpleeghuis Bertilla Drachten


6-DSC_7633.JPG

6 bestanden, laatste toegevoegd op 03 dec 2012

De Skule Metslawier


23-DSCF2503.JPG

In plaats van een oefenavond togen de Beurtskippers naar Metslawier om daar een optreden te verzorgen in het Verzorgingshuis De Skule. Een goed gevulde zaal luisterde aandachtig naar de meest Hollandse en Friese liederen en er werd, dankzij de meegebrachte teksten, flink meegezongen. Voor vele toehoorders was de avond veel te snel afgelopen, maar er werd door de zangers beloofd dat men niet weer twee jaar zou wachten om nog eens te komen.

23 bestanden, laatste toegevoegd op 03 dec 2012

Feestavond De Beurtskippers op vrijdag 26 oktober 2012.


50-DSC_7489.JPG

Prachtige feestavond Shantykoor De Beurtskippers.

Na een jaar geen feestavond werd vrijdagavond weer gestart met de traditie om elk jaar een zangavond te houden met een gastkoor.De grote zaal van De Dikke Draai zat bomvol met muziekliefhebbers, die na het openingswoord van De Beirtskippersvoorzitter Ale de Vries, vanaf acht uur konden luisteren naar Shanty's en Friese liederen. Het koor had de afgelopen tijd behoorlijk veel nieuwe nummers ingestudeerd, zodat het voor de leden ook een verrassing was hoe die liedjes zouden vallen bij het publiek. Het koor beschikt zo langzamerhand over vele solisten die ieder voor zich prachtige liederen ten gehore brengen en het was vanaf het begin duidelijk dat dit alles zeer in de smaak viel bij het grote publiek.

Als gastkoor was deze avond het Jankvoddekoar Tûzen Triennen uit Britsum aanwezig bestaande uit allemaal dames die de dagelijkse beslommeringen bezingen en dan vooral over de liefde, het werk en hun verdriet. Dit koor zingt alles in het Fries waarin vooral de mannen op de hak worden genomen, en ook enkel;e heren uit de zaal moesten het ontgelden, al leken die er totaal geen moeite mee te hebben. Al met al een prachtig optreden van deze dames.

Hoogte punt van de avond was het optreden van Beurtskipper Cees van Houten Met zijn kleinzoon Yoran van Houten. In veertien dagen tijd hadden ze met hun beiden de Zuiderzeeballade ingestudeerd en een staande ovatie was na afloop hun deel.

Aan het slot van de avond was er nog een gezamenlijk optreden van beide koren dat met het nummer West-Zuid-West van Ameland het publiek in vervoering bracht waarbij een ieder mee zong en hoste.

Het liep al tegen middernacht toen de voorzitter de avond kon afronden en velen het thuisfront weer opzochten

50 bestanden, laatste toegevoegd op 02 nov 2012

Pompster Ryd Rintocht


21-DSC_7202.JPG

Op 15 september heeft he Shantykoor De Beurtskippers een prachtig optreden verzorgd bij Dokkumer Nieuwezijlen
Het optreden was op uitnodiging van de organisatie "Pompster Ryd Rintocht" die werd georganiseerd ter gelegenheid van het 400 jarig bestaan van Kollumerpomp.

Het optreden vond plaats onder mooie weersomstandigheden en trok veel wandelaars die deelnamen aan de wandeltocht en de moeite namen om een poosje te luisteren naar het veelzijdig repertoire van het koor. Al met al een zeer geslaagd optreden

Bij de Links vind U een film over dit optreden, gemaakt door Beurtskipper Aad de Bruijn.

23 bestanden, laatste toegevoegd op 02 nov 2012

Optreden Nieuw Toutenburg


1-DSC_7166.JPG

Op dinsdag 11-09-2012 waren de Beurtskippers uitgenodigd bij het Verpleeghuis Nieuw Toutenburg in Noordbergum.

2 bestanden, laatste toegevoegd op 02 nov 2012

Drogeham shantyfestival 2012


25-HPIM1278.JPG

De Beurtskippers waren ook weer present, voor de derde keer, op het Shantyfestival te Drogeham. 12 deelnemende koren zorgden voor een muzikaal spektakel in de dorpskern op drie podia. Door het prachtige weer en de perfecte organisatie werd het weer een prachtige middag met ontzettend veel muziek en gezang, waarbij we niet in de prijzen vielen, maar het plezier er niet minder om was.

25 bestanden, laatste toegevoegd op 13 aug 2012

Beurtskippers in Eernewoude


DSCF1247 (Custom).JPG

De Beurtskippers doen aan teambuilding.
Zaterdagmiddag 12 mei stapte een gezelschap van zo'n 50 personen aan boord van een rondvaartboot bij de Princenhof in Eernewoude. Men ging deze middag gezellig met elkaar varen, eten, drinken en zingen. Het weer liet niets te wensen over, want een strakke wind stond over het water, maar het was in ieder geval droog zodat men ook buiten kon vertoeven. De middag werd afgesloten met een heerlijke barbeceu met salades en fruit.Zeker voor herhaling vatbaar

70 bestanden, laatste toegevoegd op 02 jun 2012

Koffieconcert in het MFC in Burdaard. Zondag 11 maart 2012.


25-DSC_6471.JPG

Zondag 11 maart waren de Beurtskippers uitgenodigd in het MFC "Het Spectrum"in Burdaard. Ook was er een optreden van een gelegenheidskoor uit Burdaard van de Bourboomweg, bestaande uit een 15-tal dames en heren. Na een optreden van ieder afzonderlijk werd er tot slot een gezamelijk optreden verzorgd.

26 bestanden, laatste toegevoegd op 28 mrt 2012

11 album(s) op 1 pagina('s)

Foto's 2011Foto's uit 2011
16 238
Jumbo Supermarkt in Surhuisterveen. Zaterdag 24 december 2011.


22-DSCF1037 (Small).JPG

Zaterdag 24 december 2011, togen De Beurtskippers Naar hun thuishaven, Surhuisterveen, om een optreden te verzorgen in de jumbo Supermarkt aldaar. Een gezellige kerstdrukte in de winkel zorgde voor een aangenaam toeven op deze zaterdagmorgen waarbij het winkelend publiek kon genieten van allerlei liederen.

22 bestanden, laatste toegevoegd op 28 mrt 2012

Spitkeet in Harkema. Zaterdag 17 december 2011


7-Shanty_s in de spitkeet 2011 007.JPG

Zaterdag 17 december 2011 werd er tijdens een Kerstmark bij de Spitkeet in Harkems een optreden verzorgd door De Beurtskippers. Shanty's afgewisseld met kerstliederen werden ten gehore gebracht, en zorgde voor veel gezelligheid.

8 bestanden, laatste toegevoegd op 28 mrt 2012

Poiesz Supermarkt in Kollum. Vrijdag 16 december 2011.


19-DSCF1001 (Small) - kopie.jpg

Vrijdagmiddag 16 december werd het Winkelend publiek weer verrast met een optreden in de Poiesz supermarkt te Kollum, Zelfs enkele personeelsleden zongen weer uit volle borst mee.

Na het optreden bij de PoieszSupermarkt in Kollum vertrok een ploeg naar De Westereen om daar een optreden te verzorgen voor drie jubilerende agenten, waaronder ons eigen lid Cor Hellinga.
Bijgaande link vertelt meer over deze avond.
Klik hier

20 bestanden, laatste toegevoegd op 27 mrt 2012

KIKA te Opende Zaterdag 10 december 2011.


2-DSC_6112 (Small).JPG

3 bestanden, laatste toegevoegd op 27 mrt 2012

't Suyderhuys te Surhuisterveen, 29 oktober 2011.


5-DSC_5979 (Small).JPG

3 bestanden, laatste toegevoegd op 27 mrt 2012

Optreden Vrijwilligers NK Polo Kollum 14-10-2011


DSC_5860.JPG

7 bestanden, laatste toegevoegd op 12 nov 2011

Optreden Kennedy mars te Westergeest 25-08-2011


1.jpg

22 bestanden, laatste toegevoegd op 12 nov 2011

De Beurtskippers verjaardag mevr Dijkstra Surhuisterveen 16-08-2011


DSC_5570.JPG

15 bestanden, laatste toegevoegd op 12 nov 2011

Friese dag Kollum 1 oktober 2011


HPIM1242.JPG

Op 1 oktober verzorgden de Beurtskippers een optreden op de Voorstraat in Kollum tijdens de Friese dag. Onder de brandende zon werd er menig zweetdruppeltje weggeveegd maar ook hier was sprake van een goede publieke belangstelling en zongen De Beurtskippers zelfs nog wat langer door dan was afgesproken. Het publiek wist dit hogelijk te waarderen.

6 bestanden, laatste toegevoegd op 10 okt 2011

Optreden Kollumerpomp en Surhuisterveen


DSCF0960.JPG

Zaterdag 24 september stond de hele dag in het teken van foto’s en zingen. ’s Morgens stond de hele ploeg al om 10 uur in Eastermar om een statiefoto de laten maken van het koor op het skutsje van Eastermar. ’s Middags was er een optreden op de Rintjehoek te Kollumerpomp tijdens de opening van een kunstwerk behorende bij ‘12 stekjes in Noordoost Fryslân’.
’s Avonds toog men naar Surhuisterveen om mede de opening van het nieuw ingerichte Torenplein met muziek en zang te begeleiden. Ook waren daar een brassband en dameskoor Noaten op ’e Sang. Onder grote publieke belangstelling werd daar succesvol opgetreden.

34 bestanden, laatste toegevoegd op 10 okt 2011

Eastermar boottocht 17 juni 2011


SH104801.JPG

Vrijdagavond 17 juni togen de Beurtskippers naar Eastermar om daar een optreden te verzorgen voor de sponsoren van het Eastermarder Skutsje. Deze kregen een rondvaart op het bergumermeer aangeboden door de Stichting van het Skutsje wegens het honderdjarig bestaan van de boot. Met de rondvaartboot De Harmonie uit Drachten werd een anderhalfuur durende rondvaart gemaakt waar toespraken op werden gehouden en De Beurtskippers tussendoor voor de nodige ontspanning zorgden.

23 bestanden, laatste toegevoegd op 04 aug 2011

Optreden Meckama State Kollum 26 meiBekijk hier de foto's van ons optreden in Meckama State op 26 mei.

Bekijk de foto's

0 bestanden

16 album(s) op 2 pagina('s) 1

Foto's 2010Alle foto's uit het jaar 2010
12 441
Optreden bij Poiesz Kollum


035.jpg

Optreden bij Poiesz-supermarkt.

Bij Poiesz supermarkten was op vrijdag 10 december weer de dag van de proeverij. In Kollum was wederom Shantykoor De Beurtskippers uitgenodigd om deze dag muzikaal te begeleiden en zodoenden klonken de hele middag de shanty’s en de kerstliederen door de supermarkt. Velen klanten deden even wat langer over de wekelijkse boodschappen en voor het personeel was het ook een aangenaam verpozen. Sommige personeelsleden durfden het aan om even een deuntje mee te zingen. Al met al weer een zeer geslaagde proeverijdag bij de Poiesz.


Foto’s : Sake Beerstra en Poiesz- Supermarkt.

11 bestanden, laatste toegevoegd op 18 dec 2010

Optreden bij Skalsumer natuurbeheer


044.jpg

Verslag van RTV Noordoost Friesland.
Dinsdag 30-11-2010.

Optreden van “De Beurtskippers “ bij het “Skalsumer Natuurbeheer”.
Dinsdagavond werd in het Trefpunt te Kollumerpomp een feestelijke informatieavond gehouden over het “Skalsumer Natuurbeheer”.

Het gaat slecht met de weidevogels in Nederland, zowel in Natuurgebieden als op het boerenland.In het besef dat het anders moet, en ook kan, heeft veehouder Hessel Agema het“SkalsumerNatuurbeheer” opgericht. Deze stichting laat aan een breed publiek zien hoe de weidevogels wel kan gedijen.
Het Shantykoor “De Beurtskippers” zorgde voor de muzikale omlijsting.


Verslag en Foto’s Sake Beerstra

9 bestanden, laatste toegevoegd op 18 dec 2010

Feestelijke avond met de Beurtskippers


190.JPG

Zaterdag 6 november 2010.
Surhuisterveen- Ieder jaar wisten velen de weg naar “De Dikke Draai “ in Surhuisterveen te vinden om te genieten van veel muziek.
Vrijdag was de jaarlijkse feestavond van het shantykoor “De Beurtskippers” In De Dikke Draai in Surhuisterveen. Het is de thuishaven van de beurtskippers met zangers uit de wijde omgeving. Dit koor staat garant voor een feestelijk optreden met vele meezingers in verschillende talen.

Het koor staat onder leiding van Lies Dijkstra uit Burdaard. Het koor zong uit volle borst en het publiek ging mee met de bekende liedjes zoals het Frieseliet, Fries om utens, Bora Bora , Waldsang en Sloop John B enz..
Het repertoire bestond uit Nederlandse en Friese zeemansliedjes, ook Engelse Ierse en Schotse seasongs, shanty ’s en folksongs, afgewisseld met Duitse Windjammer liedjes. Door het verdwijnen van de zeilschepen , ook wel Windjammers genoemd, dreigden ook de shanty’s in de vergetelheid te raken, maar “De Beurtskippers” brengen het weer helemaal tot leven.

Het koor is opgericht in september 2003 en had direct een succes volle start. Inmiddels bestaat het koor uit ruim 35 enthousiaste leden uit diverse plaatsen uit de ruime omgeving, en heeft al diverse optredens in de wijde omgeving achter de rug. “De Beurtskippers” hebben nog plaats voor enkele nieuwe leden, bij voorkeur in de lage stemmen, hoewel ook andere stemmen van harte welkom zijn. Elke dinsdagavond om 20.00 uur in ” De Dikke Draai”.

Dit jaar was er een speciaal gastkoor dat geheel bestaat uit dames genaamd “Jankfoddekoar Tûzen Trienen” afkomstig uit Britsum . Dit koor is ontstaan tijdens de nieuwjaarsreceptie in hetBritsumer dorpshuis in 1997 en heeft sindsdien een prachtige reputatie opgebouwd. Hun liedjes waren allemaal in het Fries, waar meestal een man een onderdeel van het verhaal is. Ook waren er liederen die over het werk en natuurlijk de liefde ontbreekt ook niet.
De jaarlijkse feestavond van “De Beurtskippers” was geheel gratis en zoals ieder jaar was er weer een volle zaal.

Foto’s: Sake Beerstra.

82 bestanden, laatste toegevoegd op 08 nov 2010

Rondje kunst Buitenpost 9 oktober 2010


2010_1009_143524.JPG

Op zaterdag 9 oktober en zondag 10 oktober konden liefhebbers van de beeldende kunst, theater en muziek hun hart ophalen. De elfde editie van het Rondje Kunst Achtkarspelen was in een nieuw jasje gestoken, terwijl de Stichting Keunstkrite Twizel de organisatie van de gemeente heeft overgenomen.

Op één van de locaties, Restaurant Nijenstein in Buitenpost, waren wij gevraagd om op 9 oktober 2010 een korte muzikale bijdrage te leveren aan het geheel. Hierop is uiteraard door ons positief gereageerd.

Het verzoek om op te treden bereikte ons een paar dagen van tevoren, zodat we niet op volle sterkte aan konden treden; een aantal zangers en muzikanten had voor die dag al andere bezigheden in hun monsterboekje staan. Met de bemanning die wel aan kon treden zien we desondanks terug op een zeer geslaagd optreden.

Foto's zijn genomen door Irish

45 bestanden, laatste toegevoegd op 15 okt 2010

Shantyfestival Heerenveen 18 september


2010_0918_164832.JPG

Op 18 september 2010 zijn we afgereisd naar Heerenveen – bij sommigen beter bekend als DKV – voor een treffen met 2 andere shantykoren, namelijk de Pypkesjongers uit Suwald en de Flora Shantys uit Heerenveen.

We zijn er nog niet uit of de ook aanwezige Anneke Douma optrad in ons voorprogramma of dat wij optraden in haar voorprogramma of dat ze als vierde attractie kan worden beschouwd :-)

Omdat we op deze dag toch zo massaal bij elkaar waren en één van onze leden- we noemen geen namen, Piet Zuidema - op die dag zijn 45-jarig huwelijksjubileum vierde hebben we hier uiteraard gepast gebruik van gemaakt. Met z’n allen zijn we op hun feestje “binnengedrongen” en hebben we enkele liederen ten gehore gebracht. Ook namens Bolle Dries en Omke Wopke, nog vele jaren!

56 bestanden, laatste toegevoegd op 24 sep 2010

Shantyfestival Leeuwarden 11 september


2010_0911_172121.jpg

Voor het GJ Shantyfestival in Leeuwarden op 11 september 2010 werden ook wij uitgenodigd om samen met nog 11 andere shantykoren op te treden. De naam van dit festival is afgeleid van één van de inspirators achter dit gebeuren, te weten Gert Jan Blokker, die in februari 2009 – tijdens de voorbereidingen van het 2e festival – veel te vroeg is overleden. Zijn vrouw Joke heeft de organisatie op voortreffelijke wijze van hem overgenomen. We hadden een plekje toegewezen gekregen op de Nieuwestad – De Lange Pijp -, dit was een uitstekende locatie.

Mede door het prachtige weer en de uitstekende ontvangst en verzorging zeker een dag om op terug te kijken. Hopelijk is er voor de vierde editie van dit festival alvast een plekje voor ons ingeruimd.

Eén kleine impressie is te zien op
http://www.youtube.com/watch?v=MEdC_gDwV4I

29 bestanden, laatste toegevoegd op 24 sep 2010

Shantyfestival 22 mei 2010


2010_0522_165205AA.JPG

Zaterdag 22 mei 2010 mochten we optreden op het Shantyfestival in Drogeham
Op drie verschillende podia traden 12 koren op , welk optredens werden beoordeeld door een tweekoppige jury. Zowel uit de reacties van het publiek als de reacties van de jury bleek dat het niveau van de koren merkbaar hoger wordt en dat er behalve het zingen van de bekende oude(re) liedjes ook een uitbreiding van het repertoire van de deelnemende koren heeft plaatsgevonden. Het was een mooie droge (ham) dag; hierdoor was er tevens veel publiek aanwezig.

Voorafgaand aan de prijsuitreiking probeerde een klein groepje in de feesttent indruk te maken door het zingen van het Groninger Volkslied. En dat kun je in Friesland beter niet doen! Met zoveel aanwezige Friezen was die poging ten dode opgeschreven. Spontaan brachten circa 150-200 mensen hierop staande het Friese Volkslied ten gehore.

We hopen bij de derde editie van dit festival uiteraard weer aanwezig te zijn, hopen op een herhaling van dit geslaagde evenement en feliciteren Noaten Op’e Sang (ook) uit Surhuisterveen nogmaals met het behalen van de eerste prijs.

57 bestanden, laatste toegevoegd op 20 jun 2010

Korenslag te Kollum 28 april


233.jpg

Als onderdeel van de Kollumer Katdagen vond er op 28 april 2010 in de feesttent te Kollum een zogenoemde “korenslag” plaats. Een optreden van vier - in zowel samenstelling als repertoire - geheel verschillende koren.

Ons koor was eveneens uitgenodigd om een deel van ons repertoire ten gehore te brengen. Uiteraard hebben we hier graag aan meegedaan; daardoor werd er op deze avond in de feesttent een aantal bekende en misschien ook minder bekende, maar vooral vrolijke liederen gezongen.

Omdat ook nog een deel van de overige koren aanwezig was konden van de bekende liederen in ieder geval de refreinen door de aanwezigen uit volle borst worden meegezongen.

Al met al weer een geslaagde avond!!

30 bestanden, laatste toegevoegd op 12 mei 2010

Meckamastate 18 maart te Kollum


SH103863.JPG

Elk jaar komen “De Beurtskippers” bij de bewoners van Meckama State op bezoek.

Donderdagavond 18 maart 2010 was het weer zo ver. Het repertoire bestond uit Nederlandse, Friese en Engelse zeemansliedjes, shanty’s en folksongs, maar ook de Duitse windjammerliedjes werden niet overgeslagen.

Het werd een feest van herkenning met liederen als De Wâldsang , De Zuiderzee,
Ketelbinkie en het bekende West Zuidwest van Ameland.

Er waren zeven solozangers aanwezig die natuurlijk prachtige liederen ten gehore brachten. Het koor zong uit volle borst en de bekende liedjes werden door de bewoners meegezongen.

“De Beurtskippers” staan onder leiding van Lies Dijkstra uit Burdaard.
Voor de festiviteitencommissie van Meckama State en de bewoners was het weer een geslaagde avond.

26 bestanden, laatste toegevoegd op 25 mrt 2010

Familiefeest 11 februari te Nijeholtpade


Nijeholtpade 027.jpg

Shantykoor De Beurtskippers ook voor uw bruiloften en partijen, en dat gebeurde op 11 februari in Nijeholtpade, waar het koor optrad op het 40-jarig huwelijksfeest van de broeders Dijkstra met hun respectievelijke echtgenotes. De feeststemming sloeg al snel aan en er werd uit volle borst meegezongen door de vele aanwezigen. Een van de gebroeders woont in Canada met zijn vrouw en meldde dat hij zijn huwelijksfeest daar terplekke nog een keer zou vieren, maar dat het voor een optreden daar van het Shantykoor toch wel een heel end weg was.

27 bestanden, laatste toegevoegd op 25 mrt 2010

Suyderhuys 16 januari te Surhuisterveen


069.JPG

Zaterdag 16 januari 2010 trokken de dames en heren van het Shantykoor naar het bejaardentehuis in Surhuisterveen om een optreden te verzorgen voor de bewoners van Het Suyderhuys. De zaal was zo goed bezet met publiek dat het koor binnen de zaal moest verhuizen om ruimte te creeren voor de vele aandachtigen. Ook waren weer enkele liederen op papier gezet zodat een ieder uit volle borst kon meezingen. Er werd duidelijk genoten van het optreden zodat de oudjes na twee uren gezang weer voldaan hun kamer opzochten.

30 bestanden, laatste toegevoegd op 09 feb 2010

Nieuwjaarsreceptie 2010 5 januari


039.JPG

Dinsdag 5 januari 2010 kwamen de leden van het Shantykoor De Beurtskippers voor het eerst in het nieuwe jaar weer bijelkaar om gezamenlijk met hun echtgenoten de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie te vieren. Het werd weer een gezellige avond met hapjes en drankjes en veel gezang. Hoogtepunt was het optreden van het koor met alle echtnote(n)(s) die uit volle borst enkele liederen meezongen.

39 bestanden, laatste toegevoegd op 09 feb 2010

12 album(s) op 1 pagina('s)

Foto's 2009
10 283
Kerstmarkt Super de Boer 23 december


SH103718.JPG

Ook in 2009 stond het Shantykoor De Beurtskippers weer op de Kerstmarkt bij Super de Boer.

Door de kou was het kantje boord voor de trekzakspelers, want deze instrumenten mogen niet aan vorst blootgesteld worden. Dankzij het regelen van twee grote terrasverwarmers leden de zangers en spelers niet te veel kou en kon men er vrolijk op los zingen met verschillende shanties, maar ook de kerstliederen ontbraken niet. Een van de terrasverwarmers was speciaal voor de dirigente, want zij bleek nogal een koukleum te zijn die na het ontsteken van het vuur helemaal ontdooide en er lustig op los dirigeerde. Dat enthousiasme sloeg weer over op de zangers zodat van een zeer geslaagd optreden gesproken kan worden.

31 bestanden, laatste toegevoegd op 30 dec 2009

Optreden voor Kika Harkema 12 december


DSC_2958.JPG

Op zaterdag 12-12-2009 een zeer gezellig optreden tijdens de Kika Kerstmarkt In Cafe “De Klok” te Harkema’.

22 bestanden, laatste toegevoegd op 24 dec 2009

Feestavond in De Dikke Draai 20 november 2009


125.JPG

SURHUISTERVEEN - Afgelopen Vrijdagavond was er een optreden in De Dikke Draai te Surhuisterveen van twee shantykoren De Beurtschippers en Haven in Zicht. Het is de thuishaven van De Beurtskippers met zangers uit de wijde omgeving. Dit koor staat garant voor een feestelijk optreden met vele meezingers in verschillende talen. Het koor staat onder leiding van Lies Dijkstra uit Birdaad. Het koor zong uit volle borst en het publiek ging mee met de bekende liedjes zoals het lied van de ijsel, friezelied, de visserman, als de klok van Arnemuiden, aloha-en enz.


Het repertoire bestond uit Nederlandse en Friese zeemansliedjes ,ook Engelse,Ierse en schotse seasongs, shantys en folksongs . Door het verdwijnen van de zeilschepen, ook wel windjammers genoemd dreigden ook de shanties in de vergetelheid te raken, maar de beurtschippers brengen het weer helemaal in leven.


Het andere shantykoor was Haven in Zicht uit Burum. Al sinds 1999 vertolken zij met veel plezier shanty’s en andere zeeliederen. Zij beperken zich daarbij niet tot Nederlandstalig repertoire, maar zingen ook in het Fries, Gronings, Engels en Duits. Dit koor bestaat uit 35 mannen en vrouwen. De begeleiding omvat naast de traditionele accordeon ook drums, percussie, bugel en mondharmonica. Het was een geweldige avond vol muziek en zang het publiek heeft er van genoten. Na het optreden van de shantykoren was er nog gelegenheid om dansen.

Bron: Radionof.nl

55 bestanden, laatste toegevoegd op 24 nov 2009

Kennedy Mars 29 augustus 2009


P8290011.jpg

Feestelijk optreden tijdens de Kennedy Mars op zaterdag 29 augustus 2009 te Zwaagwesteinde

27 bestanden, laatste toegevoegd op 22 okt 2009

Optreden Oudega 22 augustus 2009


P8220275.jpg

Optreden tijdens de platbodemwedstrijden te Oudega op zaterdag 22 augustus 2009

28 bestanden, laatste toegevoegd op 22 okt 2009

Paalzitten te Kollum 7 augustus


P8070238.jpg

De Beurtskippers tijdens het paalzitten in Kollum.

Op 7 augustus werd er opgetreden door Shantykoor De Beurtskippers uit Surhuisterveen tijdens de voorlaatste avond van het traditionele Paalzitten in Kollum.
Een overweldigende belangstelling was er deze avond op de Voorstraat, waar men voor het huis van de familie Lutz een optreden verzorgde.

De Voorstraat stond op dat punt helemaal vol en er was geen doorkomen aan voor de bezoekers van Kollum.
Voor de shantyzangers was dit natuurlijk een geweldige stimulans en het zorgde ook voor een prima ongedwongen sfeertje waardoor menig toeschouwer zijn deuntje meezong met het koor.
Ook de tussendoortjes van Wiochard Meester en Ale de Vries sloegen aan bij het publiek dat hier en daar al de voetjes van de vloer haalde. Al met al weer een succesvol optreden van De Beurtskippers waarvan velen Kollum als de thuisbasis hebben.

24 bestanden, laatste toegevoegd op 19 aug 2009

Alde Maaie te Oenkerk 16 mei


Image_58.JPG

Beurtskippers in de Trynwalden tijdens viering van de Alde Maaie.

Op het allerlaatste moment moest er in oenkerk nog een hiaat in het programma worden gevuld tijdens de festiviteiten. De beurtskippers werden bereid gevonden om deze lege plek op te vullen zodat het bestuur het even heel druk kreeg om bij alle leden langs te bellen.
Zaterdag stond een beste ploeg klaar om het beste beentje voor te zetten en de organisatie had een grote trailer geplaatst waar men op kon optreden. Bijna twee uren lang werd er gezongen en de toehoorders zongen zover mogelijk uit volle borst mee. Na afloop werd het feestje in cafe Het Wapen van Friesland nog even doorgezet en ook daar werd met de begeleidende klanken van Alle de Vries nog menig lied ten gehore gebracht. Al met al weer een succesvol optreden en misschien dat er ook in die hoek van Friesland nog eens een vervolgoptreden komt.

Klik hier voor het verslag.

41 bestanden, laatste toegevoegd op 20 mei 2009

Suyderhuys 14 februari


DSC_1417.JPG

Optreden in het Suyderhuys te Surhuisterveen

Zaterdag 14 februari waren de zangers van het shantykoor De Beurtskippers uitgenodigd om een optreden te verzorgen in bejaardencentrum het Suyderhuys te Surhuisterveen.
Klik hier voor het verslag.

10 bestanden, laatste toegevoegd op 01 mrt 2009

Kollumer Avond 10 januari


134.JPG

Muziek van hoog niveau op Kollumer Avond

Voor het vierde achtereenvolgende jaar zat De Colle weer bomvol tijdens de Kollumer avond. Vele artiesten, afkomstig uit Kollum, gaven weer een voorstelling met veel muziek, zang en toneel.
Klik hier voor het verslag.

36 bestanden, laatste toegevoegd op 26 jan 2009

Nieuwjaarsreceptie 2009


DSC_0929.JPG

Even gezelig het nieuwe jaar inwijden met de nieuwjaarsreceptie.

9 bestanden, laatste toegevoegd op 26 jan 2009

10 album(s) op 1 pagina('s)

Foto's 2008
9 269
Kerstmarkt Super de Boer 23 december


075.jpg

Een zeer gezellig optreden tijdens de Kerstmarkt bij Super de Boer.

6 bestanden, laatste toegevoegd op 26 jan 2009

Poiesz Supermarkt 10 december


DSC02501.JPG

Een zeer leuk optreden in de Poeisz Supermarkt in Kollum.

43 bestanden, laatste toegevoegd op 09 jan 2009

Leeuwarden Open Hof 4 november


IMG_6985.JPG

Beurtskippers ook in 2008 op het Trekharmonicafestival te Leeuwarden

8 november ’08 trokken De Beurtskippers voor de tweede maal naar Leeuwarden om op uitnodiging van Henk Smit een paar gastoptredens te verzorgen tijdens het Trekharmonicafestival.
Klik hier voor het verslag.

8 bestanden, laatste toegevoegd op 01 dec 2008

Meckama State 11 november


105.JPG

Dinsdagavond 11 november in Kollum, woensdagavond 12 november in Buitenpost optreden, zo zag het programma eruit van het Shantykoor De Beurtskippers uit Surhuisterveen die week. Klik hier voor het verslag.

17 bestanden, laatste toegevoegd op 25 nov 2008

Jubileum De Beurtskippers


001.JPG

Het eerste lustrum van het Shantykoor De Beurtskippers werd zaterdag 18 oktober op uitbundige wijze gevierd in De Dikke Draai.
Klik hier voor het verslag.

83 bestanden, laatste toegevoegd op 30 okt 2008

Oudega 23 augustus


IMG_1321.JPG

Prachtig optreden in Oudega, 23 augustus

41 bestanden, laatste toegevoegd op 03 okt 2008

Optreden Eernewoude 16 augustus


100_0860.jpg

Optreden van 16 augustus voor de Familie Wester
In Eernewoude.

31 bestanden, laatste toegevoegd op 21 aug 2008

Havendagen Harlingen


100_0648.jpg

13 bestanden, laatste toegevoegd op 24 jul 2008

11 januari Surhuisterveen


SH102208.JPG

Nieuwjaarsreceptie
Vrijdag 11 januari kwamen "De Beurtskippers" en hun aanhang in De Dikke Draai bijelkaar tijdens de nieuwjaarsreceptie. Onder het genot van een drankje en een lekkere hap, beleefde men weer een gezellige avond die zo nu en dan werd begeleid door de trekzakspelers en een optreden van het koor of solisten.
Hopelijk werd hier weer de basis gelegd voor een jaar met succesvolle optredens in den lande.

27 bestanden, laatste toegevoegd op 17 feb 2008

9 album(s) op 1 pagina('s)

Foto's 2007
12 127
Kollum 21 december


DSC_0038.JPG

Een sfeervol optreden tijdens de Kerstmarkt bij Super de Boer in Kollum.

23 bestanden, laatste toegevoegd op 17 feb 2008

Leeuwarden 10 november


Harmonica festival  10 november 2007 te Leeuwarden.( Henk Sm.jpg

8 bestanden, laatste toegevoegd op 31 jan 2008

Ulrum 1 augustus


Shanty koor de __ Bregewippers __  ( Henk Jan Smit ) 115.jpg

13 bestanden, laatste toegevoegd op 31 jan 2008

De Wilp 11 juli


Shanty koor de __ Beurtskippers__  ( Henk Jan Smit ) 017.jpg

6 bestanden, laatste toegevoegd op 31 jan 2008

Oudega 25 augustus


100_0363.jpg

Op 25 augustus werden op de wateren rond Oudega (S), platbodemwedstrijden gehouden. Het shantykoor De Beurtskippers was gevraagd om na afloop van de wedstrijden, tijdens het terugvaren naar de haven, een optreden te verzorgen voor de schippers en hun bemanning. Natuurlijk werd gaarne aan dat verzoek voldaan, en zongen De Beurtskippers als nachtegaaltjes hun zeemansliederen in de haven en dat ook nog onder prachtige weersomstandigheden. Al met al was het een gezellig treffen in de haven van Oudega.

14 bestanden, laatste toegevoegd op 12 nov 2007

Kollum 22 juni


Kollum 22-06-2007 (17).JPG

Als onderdeel van de Midzomer Activiteiten van Stichting APK hebben de Beurtskippers een prachtig optreden gegeven in Kollum.

12 bestanden, laatste toegevoegd op 24 aug 2007

Zoutkamp & Harlingen, 7 juni & 12 mei


HPIM1118.jpg

11 bestanden, laatste toegevoegd op 24 aug 2007

Sail Kollum. 28 april


Image00001.jpg

Sail Kollum, waarbij de opening van de nieuwe brug gevierd werd, was een groot succes! De Beurtskippers vaarden mee op een skutsje en gaven daarna een prachtig optreden.

12 bestanden, laatste toegevoegd op 27 aug 2007

De Dikke Draai, 2 maart


SH101501.JPG

Na een uitstel in 2006 werd dan vrijdag 2 maart 2007 de feestavond gehouden van Shantykoor De Beurtskippers in de Dikke Draai te Surhuisterveen.. Klik hier voor het verslag.

10 bestanden, laatste toegevoegd op 07 mrt 2007

Slagerij v/d Bijl, Buitenpost


IMG_5956.JPG

5 bestanden, laatste toegevoegd op 05 mrt 2007

Kollumeravond


Image00006.jpg

De grote zaal van de Colle was vrijdagavond 1 december 2006 weer tot de laatste stoel gevuld, dat betekent dat zo’n driehonderd bezoekers aanwezig waren op deze avond die geheel werd gevuld met muziek, zang, toneel en cabaret.. Klik hier voor het verslag.

5 bestanden, laatste toegevoegd op 05 mrt 2007

Nieuwjaarsreceptie


Image00008.jpg

8 bestanden, laatste toegevoegd op 05 mrt 2007

12 album(s) op 1 pagina('s)

Foto's 2006
3 25
Harkema September


op website3.JPG

Een promotietour van de Beurtskippers, september 2006 bracht ons ook in Harkema. Een gezellig optreden en heel veel positieve reacties werden ontvangen.

3 bestanden, laatste toegevoegd op 18 okt 2006

Oostermeer september


op website11.jpg

Een verfrissende en goed geslaagd optreden in Oostermeer. Zoals het hoort werden de echte shantyliederen op een zeewaardig schip gezongen.

8 bestanden, laatste toegevoegd op 16 okt 2006

Feestavond Oudega 13 januari


Optreden  oudega-a.jpg

Een daverend optreden (13 januari 2006) van 'De Beurtskippers' op een feestavond in Oudega.
De avond en het optreden waren een daverend succes.
Het après-shanty mocht er trouwens ook zijn.

14 bestanden, laatste toegevoegd op 02 feb 2006

3 album(s) op 1 pagina('s)

Foto's 2005 en eerder
12 333
Kerst optreden 2005 Kollum


shantykoor 014-a.jpg

De Beurtskippers tijdens hun Kerstoptreden van 2005 in Kollum

10 bestanden, laatste toegevoegd op 01 feb 2006

shantyfestijn in Grou 12 november


grou 25.jpg

Het shantyfestijn in Grou van 12 november j.l. was een geweldig succes.
Hoewel ´De Beurtskippers´ niet bij de eerste drie zijn geëindigd was het een geslaagde dag en zeker voor herhaling vatbaar.

15 bestanden, laatste toegevoegd op 14 nov 2005

Promotour 22 oktober


foto 1.jpg

Op 22 oktober verrasten de Beurstskippers tijdens hun promotietour de inwoners van Buitenpost, Kootstertille, Drogeham en Surhuisterveen met hun welluidende Shantyliederen.
Hoewel het een regenachtige dag was, viel er over de belangstelling in de verschillende dorpen niet te klagen.
Nu maar hopen dat het wat extra leden oplevert.

15 bestanden, laatste toegevoegd op 24 okt 2005

De Beurtskippers feestavond met Ferbean in de Dikke Draai. 8 okt


DSCN0041.JPG

De avond werd opgevuld met een geweldig optreden van Ferbean. Deze jongens kregen de zaal helemaal plat.
Verder was er een mooi optreden van de folkgroep No Sa. Ze speelden Noorse, Engelse & Ierse liederen, aangevuld met eigen composities.
Natuurlijk trad ook een van de betere Shantykoren van Nederland op en wel De Beurtskippers uit Surhuisterveen.

15 bestanden, laatste toegevoegd op 09 okt 2005

Oudega 03-09-2005


CIMG0570.JPG

81 bestanden, laatste toegevoegd op 20 sep 2005

Barbecue 16-07-2005


Jaarlijkse Barbecue   op 16 July 2005.jpg

27 bestanden, laatste toegevoegd op 20 sep 2005

Tuinfeest Surhuisterveen 18-06-2005


optreden  tuinfeest  Surhuisterveen 18-06-2005 023.jpg

17 bestanden, laatste toegevoegd op 20 jul 2005

nachtbradery Ureterp 17-06-05


Optreden nachtbradery Ureterp 17-06-2005 (10).jpg

10 bestanden, laatste toegevoegd op 20 jun 2005

Visserijdagen te surhuisterveen 11-05-05


naamloos14.jpg

48 bestanden, laatste toegevoegd op 20 jun 2005

TV opnames SBW Reclame spot 26-05-05


naamloos1.jpg

60 bestanden, laatste toegevoegd op 01 jun 2005

Ureterp 11-05-05


IMG_0246_1_2.jpg

12 bestanden, laatste toegevoegd op 31 mei 2005

Paradiso 17-12-04


Vervolg verjaardag ale 17-12-2004 (6).jpg

23 bestanden, laatste toegevoegd op 31 mei 2005

12 album(s) op 1 pagina('s)

2026 bestanden in 87 albums en 9 categorieën met 0 commentaren en 250331 keer bekeken

Willekeurige bestanden

030.JPG
DSCF1274 (Custom).JPG
04-DSCF2475.JPG
033.jpg
SH101497.JPG
2010_1009_134553.JPG
DSCF0941.JPG
DSCF0955.JPG

Laatste toevoegingen

20.jpg
13 aug 2013
19.jpg
13 aug 2013
15.jpg
13 aug 2013
18.jpg
13 aug 2013
12.jpg
13 aug 2013
13.jpg
13 aug 2013
11.jpg
13 aug 2013
16.jpg
13 aug 2013